Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Лимонов сладкиш с джанки и кайсии със сок

Лимонов сладкиш с джанки и кайсии със сок

По_СилвенскиПо_Силвенски
Новак
134644
Лимонов сладкиш с джанки и кайсии със сок2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
16
"Толкова сочен, толкова неустоим, толкова ароматен - съвършен"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.*
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. без сок
  • За крема
  • джанки - 500 г
  • кайсии - 500 г
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 8 ч.ч.
  • канела
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът се бърка с миксер. Първо яйцата се разбиват за 3 мин, после захарта още 3 мин. Идва ред на киселото мляко и олиото. Добавяме брашното и бакпулвера. Лимона го изстискваме от сока и кората се пасира. Добавя се накрая.

В тава с хартия за печена се изсипва сместа и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин. До хващане на кафяв загар и суха клечка.

Блатът се оставя да изстине и се разделя на две.

За крема от плод: джанките и кайсиите се измиват почистват от костилките и се сваряват в 2 л вода с 2 ч.ч. захар или първо се варят и после се почистват от костилките. Готовият плод без сока се пасира с 1 ч.ч. захар. По желание се овкусява с малко канела.

Плодовата смес се маже върху единия блат и се захлупва с втория. Отгоре се поръсва с пудра захар.

Останалият сок от лимонът и от плода се объркват и се прибира в хладилника за истински домашен сок.

Плодовият сладкиш се съчетава със всякакъв костилков плод като череши, вишни, сливи, праскови, зарзали.

* 1 чаена чаша с вместимост от 250 мл

Лимоновият сладкиш с джанки и кайсии със сок е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: