Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Шишчета с ошав от сини сливи

Шишчета с ошав от сини сливи

Шишчета с ошав от сини сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • ошав - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се поставят в съд, заливат се с виното и така престояват 1 нощ. На другия ден се изчистват от костилките, като се внимава да не се разкъсат много.

Месото се нарязва на хапки и се поръсва с черния и червения пипер.

Престоява 2 часа, а най-добре - цяла нощ. Приготвят се шишчетата, като се нанизва последователно парче месо, парче слива.

Готовите шишчета се мажат с олио.

Пекат се на грил или на силна фурна, като често се обръщат.

Щом придобият златистокафяв цвят, шишчетата се поставят в съд с капак, за да се задушат 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: