Начин на приготвяне
Котлетите са подбират с дебелина около 2 см. Оформят се, като се начукват на правоъгълни парчета.
Приготвя се плънката: гъбите се задушават, след което заедно с маринованите краставички, 100 г от кашкавала и колбаса се нарязват на ситно.
Във всяко правоъгълно парче котлет се поставя 1/5 от плънката, навива се на руло и се зашива с конец /или се закрепя с клечки за зъби/.
Рулцата се топват в разбитите яйце, после в галета и пак в яйцата. Пържат се в мазнина до златистокафяво, след което се нареждат в тавичка.
Върху всяко едно руло се нареждат тънко нарязани парчета от доматите, като парчетата се застъпват керемидообразно.
Отгоре се поръсват с останалия настърган на ситно кашкавал.
Рулцата се запичат до разтопяване на кашкавала.