Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Апетитни рулца от гриловани тиквички

Апетитни рулца от гриловани тиквички

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Апетитни рулца от гриловани тиквички
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Свежо предястие с тиквички, актуално за всеки сезон"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 - 4 бр. средно големи
  • за мариноване
  • зехтин - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 к.л. (пикантина)
  • за пълнежа
  • сирене - 200 г
  • извара - 200 г
  • цедено кисело мляко - 100 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр. варени
  • червени чушки - 2 бр. печени
  • копър - по желание, или магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват на много тънки филийки. Лекичко се напръскват със зехтин и пикантина, колкото да се овкусят. Печем за кратко върху скара или грил тиган от двете страни. Подреждаме в чиния.

За пълнежа смесваме в купа настърганите сирене и твърдо сварени яйца, изварата, цеденото кисело мляко, майонезата, пресования чесън и накълцаните печени чушки. Използвам червени чушки, за да е по ефектно предястието, но ако не разполагате, може да ползвате и зелени прясно печени пиперки.

Разбъркват се всички съставки много хубаво.

С чаена лъжичка гребваме от плънката и слагаме в всяка една грилована тиквичка, като внимателно свиваме на рулце. Готовите рулца от тиквички подреждаме в плато.

Могат да се сервират самостоятелно като предястие или с гарнитура като основно.

По желание поръсете рулцата от гриловани тиквички с накълцан копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: