Пържен ориз с яйца и пилешко

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68576121616
27/06/2018
"Не, не става като в китайски ресторант, става поне два пъти по-вкусно, опитайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 821
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г
  • бланширан ориз - 1 ч.ч
  • лик - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода, след което се нарязва на дребно.

Отделно се сварява оризът в повече вода, също подсолена. След като се свари, се измива и отцежда.

В дълбок тиган се сгорещява мазнина и в нея се запържват измитите, нарязани на ленти лук, чушки и моркови.

След като омекнат, към тях се прибавят три разбити яйца.

Всичко се обърква, прибавя се пилешкото месо и оризът.

Ако е необходимо, се добавя още сол.

Ястието се разбърква и овкусява по желание с черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар