Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържен ориз»Пържен ориз с яйца и пилешко

Пържен ориз с яйца и пилешко

Пържен ориз с яйца и пилешко
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Не, не става като в китайски ресторант, става поне два пъти по-вкусно, опитайте"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • бланширан ориз - 1 ч.ч
  • лик - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода, след което се нарязва на дребно.

Отделно се сварява оризът в повече вода, също подсолена. След като се свари, се измива и отцежда.

В дълбок тиган се сгорещява мазнина и в нея се запържват измитите, нарязани на ленти лук, чушки и моркови.

След като омекнат, към тях се прибавят три разбити яйца.

Всичко се обърква, прибавя се пилешкото месо и оризът.

Ако е необходимо, се добавя още сол.

Пърженият ориз се разбърква и овкусява по желание с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много хубава рецепта!
01.11.2021 13:55