Начин на приготвяне
Разбийте ръчно две от яйцата със 80 г от захарта. Налейте млякото и отново разбъркайте.
Отделно разбийте третото яйце със останалата захар и брашното, като се стараете да няма бучки.
Разпределете карамела в индивидуални чашки или удобен за вас съд, който да се побира в уред за готвене на пара. Върху карамела сипете от първата смес с млякото, така че да достига до половината на чашките. Отгоре разпределете равномерно и от сместа с брашното.
Налейте вода колкото изисква вашият уред, аз слагам 500 мл. Покрийте съда или чашките с алуминиево фолио, защипвайки го по ръбовете и поставете в уреда.
Гответе 35 минути на слаб до леко умерен огън (може да проверявате с клечка за готовността)
Оставете за 2-3 часа да се охладят и преди сервиране обърнете в чинийки, минавайки по ръбовете с нож, за да е лесно отделянето от формичката.
По желание поръсете с още карамелена заливка.
Да ви е сладко!