Биско-флан на пара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Биско-флан на пара
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
26/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
47 мин.
Порции
5
"Великолепният вкус на този Биско-флан на пара си струва всяка минута, която ще прекарате в кухнята, за да го приготвите"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл пълномаслено
  • захар - 110 г
  • течен карамел - около 5 - 6 с.л.
  • брашно - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте ръчно две от яйцата със 80 г от захарта. Налейте млякото и отново разбъркайте.

Отделно разбийте третото яйце със останалата захар и брашното, като се стараете да няма бучки.

Разпределете карамела в индивидуални чашки или удобен за вас съд, който да се побира в уред за готвене на пара. Върху карамела сипете от първата смес с млякото, така че да достига до половината на чашките. Отгоре разпределете равномерно и от сместа с брашното.

Налейте вода колкото изисква вашият уред, аз слагам 500 мл. Покрийте съда или чашките с алуминиево фолио, защипвайки го по ръбовете и поставете в уреда.

Гответе 35 минути на слаб до леко умерен огън (може да проверявате с клечка за готовността)

Оставете за 2-3 часа да се охладят и преди сервиране обърнете в чинийки, минавайки по ръбовете с нож, за да е лесно отделянето от формичката.

По желание поръсете с още карамелена заливка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: