Черешов сладкиш с крема сирене и сметана

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
27/06/2018
"Вярвате или не, но това е най-вкусният сладкиш на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 805
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Правоъгълна форма 28/18 см или по избор тортена форма с ринг, застлани с хартия. Тортената форма е с диаметър около 26-28 см.

Почистват се плодовете от костилките. Оставят се настрана.

В купа с миксер се разбиват яйцата и захарта до плътен крем. Добавя се на струйка олиото при непрекъснато разбиване на слаба степен на миксера, а накрая и киселото мляко.

В купа се смесва брашното, бакпулверът, солта и какаото. Прибавят се през цедка към яйчената смес. Разбива се на слаба степен на миксера само докато се смесят продуктите. Оставя се настрана.

В купа се разбива на ниска скорост на миксера крема сиренето, заквасената сметана, пудрата захар и ванилията.

В тортената форма се изсипва какаовото тесто, заглажда се.

Сместа с крема сиренето се поставя в пош с отворен малък кръгъл накрайник и се шприцоват отгоре върху какаовото тесто спирали една до друга.

Черешите се посипват с 1 с.л. галета и се разхвърлят върху сместа с крема сиренето. Не се натискат, а се оставят така отгоре.

Пече се на 170 градуса за около 50-60 мин.

След като е готово, изпечен се изважда от фурната и се оставя за около 15 мин, а след това се отстранява рингът, ако е в тортена форма. Обръща се върху решетка, отстранява се хартията и отново се обръща върху решетка до пълното му охлаждане. Преди поднасяне се посипват външните му страни с пудра захар.

Източник: Експлозия от вкусове и аромати - Сия Рибагина

http:// explosionofflavorsandfragkanes.blogspot.com

Този сладкиш е представен от Сия Рибагина, за което благодаря, и имах удоволствието да го повторя, но малко измених рецептата, като смених показаните в оригиналната рецепта ягоди с череши, което изобщо не промени вкусовите му качества, напротив, оказа се изключително вкусен и сочен сладкиш.

Сийче, благодаря за показаната рецепта!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.07.2018 17:21
Марчи, аз ти благодаря, че си се доверила на рецептата ми. Сладкиша ти е превъзходен, жалко че късно го виждам, щях и аз да пробвам с череши. Това лято разполагах с количества, ама не се сетих да опитам с тях...вече рядко ги срещам на пазара, но нищо, догодина ще опитам . Снимките ти са както винаги супер изкушаващи!
Поздрави!
0
0
marcheva14
marcheva14
19.07.2018 23:48
Сийче, приготвих го и с кайсии, убийствен става, повече от разкош! Пробвай. Не съм го пускала тук, защото няма смисъл да повтарям рецептата, тя си остава с едни и същи съставки. Малко вдигнах количеството на пудрата захар при пълнежа , че кайсиите не бяха много сладки, отново е чудесен ! Благодаря ти!!!
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
28.06.2018 11:42
Толкова е изкушаващ! Знаеш, че не си падам по сладкото, но тази рецепта ме заинтригува!!!
Харесвам комбинация с плодове и сметана. След като замразих черешите, ще мога ли да го приготвям и зимата с тях! И не на последно място - перфектни фотографии! Поздрави!
0
0
marcheva14
marcheva14
28.06.2018 13:15
Да, много е добър този сладкиш, благодаря! Със замразени череши/вишни ще се получи също така прекрасен, затова и замразявам плодове, за някой и друг сладкиш. Поздрав най-сърдечен!
0
0
Krassi11
Krassi11
27.06.2018 18:16
Сладкишът изглежда убийствено вкусен.Браво!
0
0