Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени репички

Печени репички

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Печени репички1 / 2
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • репички - 2 връзки, нарязани наполовина
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • копър - 1 с.л., нарязан
  • чесън - 2 - 3 скилидки, нарязани на ситно
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Почистените и нарязани на половина репички поставете в голяма купа. Добавете зехтина, лимоновия сок, нарязания на ситно копър и наситнения чесън. Разбъркайте хубаво.

Прехвърлете репичките в тавичка с постлана хартия за печене, поръсете с едро смляната морска сол и печете за 20 - 25 минути на средна решетка и включен вентилатор.

Сервирайте печените репички топли като салата или гарнитура към основно ястие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: