Начин на приготвяне
Почистете и измийте двата зеленчука и разделете на розички. Бланширайте в подсолена вода или сгответе на пара. Трябва да останат ал денте, затова на броколите ще им трябват около 8 минути, а на карфиола повече, затова си го проверявайте и когато леко поомекне, извадете.
Подредете розичките броколи и карфиол в намазнена със зехтин тавичка и отгоре поръсете с още малко мазнинка, лимоновия сок и посолете.
Заквасената сметана разбъркайте заедно с подправките, чесънчето (настъргано фино) и сол на вкус.
Разбийте яйцата и прибавете към сметановата смес. С нея залейте зеленчуците в тавичката и пъхнете във фурната на 200 градуса за 10-12 минути.
Извадете, поръсете с кашкавала и върнете за още кратко, докато се разтопи или до предпочитан от вас загар.
Поднесете ястието топло.
Добър апетит!