Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушен зелен фасул с картофи и млечен сос

Задушен зелен фасул с картофи и млечен сос

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Задушен зелен фасул с картофи и млечен сос
Снимка: Н.Акифова
1 / 7
04/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Който е казал, че е трудно да сготвите перфектното вегетарианско ястие, най-вероятно не е опитвал тази рецепта"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1 в.ч.
  • За сос
  • кисело мляко - 200 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате фасула от двата края и се измива хубаво, след което се обелват картофите, измиват се и се режат на големи парчета или на четвъртинки.

В една голяма тенджера се слага олио и се слагат фасулът и картофите и се запържват за една-две минути, след което слагаме черен пипер, сол и червен пипер и заливаме с една чаша вода и затваряме капака, намаляваме котлона на слаб огън и за 1 час ги оставяме да се задушат.

След което правим чеснов сос с кисело мляко с чесън, поръсено с лют пипер, и сервираме заедно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: