Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен зелен фасул

Печен зелен фасул

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печен зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 с.л., накълцан
  • домати - 2 бр.
  • копър - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме зеления фасул и го нарязваме на парчета.

Слагаме в дълбок съд с капак нарязаните лук и моркови и запържваме в зехтин, докато лука омекне.

Добавяме зеления фасул и задушаваме, като бъркаме от време на време за 10 минути.

Слагаме нарязаните чесън и магданоз.

Обелваме и нарязваме на колелца доматите и нареждаме отгоре.

Поставяме капака и слагаме да се пече във фурна на 200 градуса за 30 минути.

Сервираме поръсен с нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: