Боб Чорба по Градинарски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
28/06/2018
"Където и да ходим, каквото и да правим, сърцето винаги ще ни връща у дома, където за първи път сме опитали Боб чорба по градинарски "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 894
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества
Боб Чорба

Начин на приготвяне

Накисваме фасула от вечерта в студена вода. Отмиваме го на сутринта и го слагаме да се вари на умерено силен огън. Щом водата кипне, го оставяме 5-7 минути да поври и го отцеждаме. Доливаме горещ зеленчуков бульон (или вода, ако не разполагате с такъв), поставяме капака и намаляваме котлона.

Зеленчуците измиваме и почистваме.

Нарязваме на ситни кубчета лука, чушката и морковите.

Зеленият фасул (чийто сорт е Берголд - нисък, жълт и с тънка шушулка), нарязваме на къси ивички.

Изсипваме зеленчуците при къкрещия боб. Прибавяме растителната мазнина и сухата пиперка и лютата чушка.

След като зеленчуците се задушат и омекнат, доливаме доматената салца и червения пипер.

След като зърната на фасула се сварят, посоляваме и прибавяме нарязаните на ситно гьозум и девисил.

Поднасяме топъл, с комат хляб и люта чушка, за почитателите на пикантното.

Емайлирана тенджера с декорация ПАСТА 5.5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Емайлирана тенджера с декорация ПАСТА 5.5л
24.99 лв.
Виж ››

Качествена емайлирана тенджера с цветна декорация, в която дълго ще приготвяне любимите гозби на семейството си.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар