Начин на приготвяне
Накисваме фасула от вечерта в студена вода. Отмиваме го на сутринта и го слагаме да се вари на умерено силен огън.
Щом водата кипне, го оставяме 5-7 минути да поври и го отцеждаме. Доливаме горещ зеленчуков бульон (или вода, ако не разполагате с такъв), поставяме капака и намаляваме котлона.
Зеленчуците измиваме и почистваме.
Нарязваме на ситни кубчета лука, чушката и морковите.
Зеленият фасул (чийто сорт е Берголд - нисък, жълт и с тънка шушулка), нарязваме на къси ивички.
Изсипваме зеленчуците при къкрещия боб. Прибавяме растителната мазнина и сухата пиперка и лютата чушка.
След като зеленчуците се задушат и омекнат, доливаме доматената салца и червения пипер.
След като зърната на фасула се сварят, посоляваме и прибавяме нарязаните на ситно гьозум и девисил.
Поднасяме боб чорбата топла, с комат хляб и люта чушка, за почитателите на пикантното.
Боб Чорбата по Градинарски е много вкусна!
Коментари