Начин на приготвяне
Смесваме натрошените бишкоти с кафето и маслото и разпределяме равномерно на дъното на форма.
Отделно заливаме с вряла вода желатина. Разбъркваме, докато се разтвори напълно, и оставяме малко да се охлади.
Смесваме крема сиренето, захарта и кафето с помощта на миксер. Отделно разбиваме сметаната и я прибавяме към сместа от крема сирене. Постепенно сипваме желатина, като разбъркваме постоянно. Разпределяме крема във формата и слагаме в хладилник за около час.
За тирамису слоя разбиваме сметаната със захарта. Прибавяме ванилията и Маскарпонето и разбъркваме, докато всичко се смеси добре.
Изваждаме формата от хладилника. Потапяме всяка бишкота в кафето и подреждаме върху слоя от крема сирене. Отгоре разпределяме сместа със сирене Маскарпоне.
Заглаждаме и слагаме в хладилника за 15-30 минути.
За ганаш слагаме натрошения шоколад в купа. Загряваме сметаната на средна температура, като внимаваме да не кипне. Изсипваме я върху шоколада и покриваме за 3-5 минути. Добавяме маслото и разбъркваме, докато се получи гладка смес.
Изваждаме чийзкейка от хладилника и заливаме с ганаша.
Тирамисуто Чийзкейк с бишкоти, маскарпоне и кафе е готово.