Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Аламинути»Невероятни скариди на тиган за 10 минути

Невероятни скариди на тиган за 10 минути

Невероятни скариди на тиган за 10 минути
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
16/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Само десет минути ви делят от перфектните скариди на тиган - 10 минути и точната рецепта за тях"

Необходими Продукти

  • скариди - 1 кг
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • соев сос
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - свеж
  • масло - 100 г.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, като махнете главите, но оставите черупките.

Загрейте маслото. Добавете ситно нарязаните скилидки чесън.

Добавете скаридите. Поръсете със зехтина и бъркайте внимателно, докато скаридите променят цвета си.

В края на готвенето полейте обилно със соев сос. Изцедете сока на половината лимон и поръсете скаридите.

Преди сервиране добавете парченца лимон и ситно нарязан свеж магданоз.

Поднесете веднага и консумирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Перфектни стават скаридките по този начин.... Вече за 10ти път ги правя.... И всички които са яли от тях са във възторг
30.09.2023 19:33
2
Анонимен
Анонимен
Така приготвени скаридите стават воднисти. Трябва да останат на мазнина и се подправят с мастика или звезден анасон а не
с магданоз. Трябва да бъдат добре изпържени
и хрупкави като чипс.
На края се подправят с
опушен лют пипер за
пикантност,консумират
се със студена бира.
11.11.2022 09:13
8
2
Анонимен
Анонимен
С магданоза се изложихте! Слага се само девесил и нищо друго!
28.07.2022 22:09
3
4
Анонимен
Анонимен
Не е добра идея да се сервират необелени скариди!
23.07.2022 19:54
6
1
Марин
Марин
Скаридите станаха веднъж,единственото което добавих е бяло вино. Получи се превъзходен сос
11.01.2019 19:17
5
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! Наистина станаха страхотни!
16.07.2018 18:14
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Скаридите по този начин стават разкошни! :) Малко в азиатски стил. Аз ги приготвям със пресен чесън нарязан на едри парченца от по 2 см. и не махам главите, защото в тях се съдържа всичко най- вкусно от скаридата, но на много хора не им харесва прекалено силният аромат на море, който съдържат в соковете си, както и ги смущава вида(очички, мустачки..) Поздравления за рецептата!
16.07.2018 11:21
12
1
1
Покажи всички подкоментари