Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с пилешко и чушки

Талиатели с пилешко и чушки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Талиатели с пилешко и чушки
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
07/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • талиатели - 250 г
  • пилешко месо - част от бонфиле, около 100 г
  • кетчуп - 2 с.л. или лютеница
  • За соса
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-лесната и безпроблемна част е сваряването на талиателите. Просто ги сварете според упътването върху опаковката и ги оставете настрани.

Заемете се с подготовката за соса. Запържете или изпечете чушките до омекване. Аз харесвам повече да ги изпека до омекване и до лесното им премахване на люспата.

Нарежете ги на дребно. Добавете домата, който също трябва да нарежете на дребно. Сложете скилидките чесън, солта и ако искате да добавите друга любима ваша подправка и пасирайте всичко много добре.

Нарежете пилешкото бонфиле на дребни парчета и ги запържете в малко олио. Добавете кетчупа, разбъркайте и свалете от котлона.

В чиния поставете част от талиателите, достатъчни за една порция, отгоре сипете малка част от пилешкото месо и добавете вече готовия сос върху тях. Можете да украсите с босилек, ако желаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: