събота, 30 август

Гулаш от телешко месо

Публикувана от:
Видяно: 19 135 пъти
Националност: Унгарска Кухня
Категория: Телешко
Рецепта за Гулаш от телешко месо
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3-4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 гр.
  • лук - 80 гр.
  • мас - 40 гр.
  • брашно - 1 ч. л.
  • бяло вино - сладко 1 ч. ч.
  • бульон - костен
  • картофи - 500 гр.
  • червен пипер
  • сол

Приготвяне на Гулаш от телешко месо

Изпържваме ситно нарязания лук в маста до пожълтяване. Прибавяме нарязаното на парченца месо, изпържваме, поръсваме с червен пипер, брашното и отново пържим, разреждаме с виното (или бульон), посоляваме и задушаваме до омекване.

Към края на задушаването прибавяме нарязаните на четвъртинки картофи и бульона.

Към гулаша можем да прибавим и почистена и нарязана на ивички зелена чушка.

3.6 от 7 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и уникална рецепта за Гулаш от телешко месо. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни рецепти за Гулаш от телешко месо. Доказани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Гулаш от телешко месо в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.