Гулаш от телешко месо

от ДимаНовак
24/04/2009
"Изпитана рецепта за гулаш, но с крехко телешко месо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3-4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо22 153
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 80 г
  • мас - 40 г
  • брашно - 1 ч. л.
  • бяло вино - сладко 1 ч. ч.
  • бульон - костен
  • картофи - 500 г
  • червен пипер
  • сол

Приготвяне

Изпържваме ситно нарязания лук в маста до пожълтяване. Прибавяме нарязаното на парченца месо, изпържваме, поръсваме с червен пипер, брашното и отново пържим, разреждаме с виното (или бульон), посоляваме и задушаваме до омекване.

Към края на задушаването прибавяме нарязаните на четвъртинки картофи и бульона.

Към гулаша можем да прибавим и почистена и нарязана на ивички зелена чушка.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с