Гулаш от телешко месо

24/04/2009
Дима
отДимаНовак
"Изпитана рецепта за гулаш, но с крехко телешко месо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 158
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо – 500 г
  • лук - 80 г
  • мас – 40 г
  • брашно - 1 ч. л.
  • бяло вино – сладко 1 ч. ч.
  • бульон – костен
  • картофи – 500 г
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме ситно нарязания лук в маста до пожълтяване. Прибавяме нарязаното на парченца месо, изпържваме, поръсваме с червен пипер, брашното и отново пържим, разреждаме с виното (или бульон), посоляваме и задушаваме до омекване.

Към края на задушаването прибавяме нарязаните на четвъртинки картофи и бульона.

Към гулаша можем да прибавим и почистена и нарязана на ивички зелена чушка.
подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар