Начин на приготвяне
Месото се нарязва на средно големи кубчета и се слага в тенджера с малко вода и олио да се задуши.
След като побелее се прибавя лукът, нарязан на дребно и скилидките чесън, нарязани на филийки. Аз имах под ръка пресен чесън и използвах него.
След като лукът стане стъклен се прибавят морковите, нарязани на кръгчета, и пиперката, нарязана на средно големи парчета, сол на вкус и кимион.
След като се запържи месото и зеленчуците се поръсват със сладкия и лют червен пипер. Прибавят се доматите, предварително нарязани на кубчета или смлени.
Долива се червеното вино и се оставя така за десетина минути, след което се долива малко вода, колкото да покрие месото и ястието се оставя да къкри на слаб котлон.
След сваряването на месото се прибавят картофите, нарязани на не много едри кубчета. Два от картофите се настъргват на ренде (заместват брашното като сгъстяват соса).
Гулашът се оставя да ври докато се сварят картофите. След като е готов се поръсва с нарязана на ситно прясна целина.
Гулашът със свинско месо е много вкусен.
Коментари