Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Кисело зеле с наденица

Кисело зеле с наденица

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283071k
Кисело зеле с наденица1 / 2
20/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Знаете ли какво е кулинарен Параграф 22? Когато киселото зеле се приготвя заради наденицата, а наденицата - заради киселото зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 по - голяма зелка
  • лук - 1 глава, може и праз
  • олио - 100 мл
  • захар - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - до 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - по желание, малко
  • наденица - 4 - 6 парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете в нея главата скълцан лук. След малко добавете накълцаното ситно кисело зеле и разбъркайте добре. оставете под капак да се готви, докато поспихне.

От време на време разбърквайте. След това овкусете с всички подправки и прехвърлете в тава. Сложете го да се пече за около 30-40 минути под фолио.

След това махнете фолиото и подредете надениците отгоре. Върнете във фурната и печете до готовност на надениците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
41
34
21
10
Дай твоята оценка: