Чушки, пълнени с леща

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Чушки, пълнени с леща1 / 2
28/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 4 големи, месести
  • ябълки - 1 бр. обелена и нарязана
  • леща - 100 г червена
  • лук - 1 глава
  • фурми - 50 г нарязани
  • кимион - 2 ч.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • чесън - 1 счукана скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • ЗАЛИВКА
  • сметана - 150 мл течна или квасена
  • олио - 1 с.л.
  • люти чушки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете лещата в тенджера, залейте с достатъчно вода и я кипнете. След това намалете огъня и похлупете тенджерата. Варете на тих огън около 10 минути, докато лещата омекне. Отцедете я добре.

Стопете маслото в тиган. Сложете лука и чесъна, пържете около 3 минути докато омекнат. Добавете ябълките и фурмите и запържете, разбърквайки още 3 минути, след което свалете котлона от огъня. Добавете отцедената леща, кориандъра, кимиона, солта и черния пипер. Върнете на огъня за 1 минута.

Почистете чушките. Сложете ги в тава за печене. Разпределете лещената смес в чушките. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете около 30 минути.

Докато чушките се пекат подгответе заливката. Нарежете лютите чушки и ги запържете за 30 секунди.

Подредете изпечените чушки в блюдо за сервиране. Изсипете сметаната върху тях, поръсете с изпържените люти чушлета и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Имашли въобще на представа какви глупости си написал?
05.02.2016 23:43