Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки с ориз и леща

Постни пълнени чушки с ориз и леща

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни пълнени чушки с ориз и леща
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Броим часовете до момента, в който ще си хапнем от тези постни пълнени чушки"

Необходими Продукти

  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • чушки - 10 броя
  • лук - 1 глава
  • леща - 0.5 ч.ч.
  • олио - 50 - 70 мл
  • сушени зеленчуци - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 щ.
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата, но не до готовност, а до полусварено състояние. Отцедете я от водата и покрийте купата, за да не изсъхват зръната.

Наситнете лука. Загрейте олиото и го запържете. Когато придобие светло-златист цвят, идва ред на предварително измития ориз.

Бъркайте около мнута и подправете с чубрица, джоджен и магданоз. Разбъркайте и добавете чаша и половина вода, в която сте разтворили сушените зеленчуци.

Гответе до пълно усвояване на течността от ориза. Свалете от огъня и прибавете лещата, разбъркайте. Овкусете плънката със сол, черен пипер и подправки по ваш вкус.

Отрежете капачетата на чушките, внимателно махнете семките. Напълнете чушките и сложет капачетата.

Намазнете тава за печене и подредете чушките. На дъното сипете около 2 пръста топла вода. Върху всяка чушка сипете малко олио.

Покрийте тавата с фолио. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете чушките около час, след което махнете фолиото, за да получат апетитен загар.

Постните пълнени чушки с ориз и леща са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: