Лазаня с кайма и сос Бешамел

02/04/2013
Пламен
отПламенНовак3514
"Тази лазаня е много близка до лазаня Болонезе, но наше скромно мнение доста по-сочна и вкусна е от нея. Едно е сигурно по-вкусно от домашното няма"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
35 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо281 203
  • Преглеждания за месеца6153
  • Преглеждания за седмицата228
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена35

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 17
4 9
3 12
2 5
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Ella Alanova
Ella Alanova
28.07.2018 23:08
Направих лазаня с лаваш преди да открия тази рецепта. Подправките, които сложих в каймата са чер пипер, червен пипер, кимион, кориандър и щипка канела. Дъното на тавата полях с бешамел и продължих - кора, бешамел /2-3 с.л./, кайма, кора..и т.н. разрязах на 4 и във фурната на долен реотан и вентилатор. Стана чудесна, мекичка и ароматна. Мислех да поръся кашкавал, отказах се.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 07:49
а с кори от баница опитвали ли сте?
9
2
Наталия Петрова
В соса се слага и масло и по - малко брашно, иначе рецептата е хубава.
4
2

Виж всички коментари или напиши такъв