Лазаня с кайма и сос Бешамел

02/04/2013
Пламенот ПламенНовак
"Тази лазаня е много близка до лазаня Болонезе, но наше скромно мнение доста по-сочна и вкусна е от нея. Едно е сигурно по-вкусно от домашното няма"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо152 010
  • Преглеждания за месеца3485
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 17
4 9
3 12
2 5
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 07:49
а с кори от баница опитвали ли сте?
3
0
Наталия Петрова
В соса се слага и масло и по - малко брашно, иначе рецептата е хубава.
3
0
Вили
Вили
25.02.2016 18:38
Става страхотно и с пълнозърнести кори за баница /за по-диетично/
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв