Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Зелена салата с печени зеленчуци

Зелена салата с печени зеленчуци

ЯнаЯна
Новак
17
Зелена салата с печени зеленчуци1 / 2
04/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Кой кулинарен гений е успял да побере толкова вкус, аромат и цвят в една-единствена салата?"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 - 300 гр.
  • карфиол - 200 - 300 гр.
  • лук - 1 грава
  • лайм - 1 бр.
  • маруля - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • орехи - 6 бр.
  • пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите, лука и карфиола се нарязват на едро, смесват се със солта, пипера и зехтина. Разбъркват се добре и се запичат в умерена фурна, като може да се разбъркат при необходимост.

През това време се накъсва или нарязва марулята, орехите се запичат в сух тиган и се нарязват. Моркова се обелва и нарязва на ленти с помощта на нож за белене.

След като печените зеленчуци са готови, се слагат при марулята, добавя се сока от лайма, орехите, нарязания на ситно магданоз, морковите и къри.

Овкусява се по желание с допълнително сол, оцет или лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: