Корнски кифли

13/05/2013
от СузанНовак
"В типичен английски стил - семпли, елегантни и много вкусни кифли "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 918
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, което сте пресели заедно със содата бикарбонат и сол /една щипка/ и маслото и захарта.

Бъркайте до получаването на еднородна смес, като добавяте постепенно и млякото. Оставете полученото пухкаво тесто за около 30 минути.

Размесете отново и го разточете на лист с дебелина около 1 см. С помощта на чаша за вода или подходяща формичка изрежете кръгове с диаметър около 5 см.

Наредете тестените кръгчета в намаслена тавичка / може и върху хартия за печене/ и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 10 минути или до готовност.

Може да ги поднесете намазани с масълце, конфитюр или крем.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Благородна
Благородна
30.11.2013 21:10
щипко сода е много малко
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв