Лазаня

от lariНовак
17/05/2009
"Време е за ... ЛАЗАНЯЯЯЯЯ!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции12 бр.
Сготви+2 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо184 604
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата230
  • Коментирана24 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сос рагу : Настърганите моркови, лукът нарязан на ситно и чесънът, смачкан със преса се слагат в нагорещен зехтин и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите и подправките, след което се оставят на слаб огън да врят.
Сос бешамел : Брашното да се запържи леко в малко олио. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер.


Във вряща вода с олио и сол се пускат корите, една по една, за да не залепнат. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат се охлаждат със студена вода.

Тавата се маже с олио, слага се малко от бешамела и започва подреждането на лазанята. Кори, бешамел, сос рагу, настърган кашкавал; пак кори, бешамел, слой рагу, слой кашкавал - и така около 4 слоя. Завършва се със бешамел и кашкавал.

Върху кашкавала могат да се сложат домати на кръгчета.

Пече се около 40 минути при 200 C фурна. Ако започне да загаря се покрива с фолио и малко преди да е готова се открива
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 34
4 31
3 17
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

katq
katq
17.05.2016 21:09
Вкусно пригтвено!
0
0
Албена Асенова-Писева
Най-успешна рецепта за лазаня.Любима на всички.
0
0
Силви Ангелов
Силви Ангелов
29.12.2014 11:43
Страхотна рецепта. Любимата лазаня на семейството.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията