Лазаня

от lariНовак
17/05/2009
"Време е за ... ЛАЗАНЯЯЯЯЯ!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции12 бр.
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо182 095
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана24 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори - за лазаня 12 бр.
  • кайма - 500 гр.
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 500 мл. и консервирани
  • кашкавал - пармиджано 500 гр.
  • сметана - 400 гр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • брашно - 70 гр.
  • зехтин
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • босилек

Приготвяне на Лазаня

Сос рагу : Настърганите моркови, лукът нарязан на ситно и чесънът, смачкан със преса се слагат в нагорещен зехтин и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите и подправките, след което се оставят на слаб огън да врят.
Сос бешамел : Брашното да се запържи леко в малко олио. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер.


Във вряща вода с олио и сол се пускат корите, една по една, за да не залепнат. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат се охлаждат със студена вода.

Тавата се маже с олио, слага се малко от бешамела и започва подреждането на лазанята. Кори, бешамел, сос рагу, настърган кашкавал; пак кори, бешамел, слой рагу, слой кашкавал - и така около 4 слоя. Завършва се със бешамел и кашкавал.

Върху кашкавала могат да се сложат домати на кръгчета.

Пече се около 40 минути при 200 C фурна. Ако започне да загаря се покрива с фолио и малко преди да е готова се открива
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 85 гласували
5 34
4 31
3 17
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

Изпрати
katq
katq
17.05.2016 21:09
Вкусно пригтвено!
0
0
Албена Асенова-Писева
Най-успешна рецепта за лазаня.Любима на всички.
0
0
Силви Ангелов
29.12.2014 11:43
Страхотна рецепта. Любимата лазаня на семейството.
0
1
Христиана Тодорова
23.10.2013 19:01
Най-сполучливата и любима на семейството лазаня. Вкусна и сочна. Поздравления!
3
0
Петьо Караатанасов
19.10.2013 22:18
не е кой знае какво защо няма гъби
0
4
Лъчо
24.02.2013 16:41
В бешамела ако се сложи и синьо сирене ствава великолепно.
3
1
Ивелина
29.12.2012 19:50
Стана вкусна,но аз не сложих сметана....
1
0
Лили
15.12.2012 23:22
от вси4ки рецепти това е наи хубавата и сполу4лива рецепта но без морцови те нямат място там
0
0
милко
12.03.2012 14:04
спазвайте стриктно указанията на опаковката. Може да капвате олио във водата, преди да пускате корите
0
0
явор и марина
12.03.2012 13:50
здравейте имам питане нашите кори се слепиха и трябваше да купим други въпреки че ги пуснахме една по една дайте съвет
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с