сряда, 2 септември

Лазаня

Публикувана от:
Видяно: 170 099 пъти
Националност: Италианска Кухня
Категория: Паста
Рецепта за Лазаня
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12 бр.

Необходими Продукти

  • кори - за лазаня 12 бр.
  • кайма - 500 гр.
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 500 мл. и консервирани
  • кашкавал - пармиджано 500 гр.
  • сметана - 400 гр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • брашно - 70 гр.
  • зехтин
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • босилек

Приготвяне на Лазаня

Сос рагу : Настърганите моркови, лукът нарязан на ситно и чесънът, смачкан със преса се слагат в нагорещен зехтин и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите и подправките, след което се оставят на слаб огън да врят.
Сос бешамел : Брашното да се запържи леко в малко олио. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер.


Във вряща вода с олио и сол се пускат корите, една по една, за да не залепнат. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат се охлаждат със студена вода.

Тавата се маже с олио, слага се малко от бешамела и започва подреждането на лазанята. Кори, бешамел, сос рагу, настърган кашкавал; пак кори, бешамел, слой рагу, слой кашкавал - и така около 4 слоя. Завършва се със бешамел и кашкавал.

Върху кашкавала могат да се сложат домати на кръгчета.

Пече се около 40 минути при 200 C фурна. Ако започне да загаря се покрива с фолио и малко преди да е готова се открива

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.1 от 85 Гласа

Отзиви (22)

0
1
Отговор
Силви Ангелов

2014-12-29, Оценка 5.0 от 5 за Лазаня

Страхотна рецепта. Любимата лазаня на семейството.
3
0
Отговор
Христиана Тодорова

2013-10-23, Оценка 5.0 от 5 за Лазаня

Най-сполучливата и любима на семейството лазаня. Вкусна и сочна. Поздравления!
0
3
Отговор
Петьо Караатанасов

2013-10-19, Оценка 3.0 от 5 за Лазаня

не е кой знае какво защо няма гъби
3
1
Отговор
Лъчо

2013-02-24, Оценка 5.0 от 5 за Лазаня

В бешамела ако се сложи и синьо сирене ствава великолепно.
0
0
Отговор
ive998

2012-12-29, Оценка 4.0 от 5 за Лазаня

Стана вкусна,но аз не сложих сметана....
0
0
Отговор
Лили

2012-12-15, Оценка 5.0 от 5 за Лазаня

от вси4ки рецепти това е наи хубавата и сполу4лива рецепта но без морцови те нямат място там
0
0
Отговор
милко

2012-03-12, Оценка 3.0 от 5 за Лазаня

спазвайте стриктно указанията на опаковката. Може да капвате олио във водата, преди да пускате корите
1
0
Отговор
явор и марина

2012-03-12, Оценка 5.0 от 5 за Лазаня

здравейте имам питане нашите кори се слепиха и трябваше да купим други въпреки че ги пуснахме една по една дайте съвет
0
0
Отговор
Ива

2011-12-21, Оценка 4.0 от 5 за Лазаня

а ако корите за лазаня се заместят с най-обикновени макарони???
0
1
Отговор
Силвия

2011-03-04, Оценка 4.0 от 5 за Лазаня

В момента се пече лазанята, но ме притеснява малко соса Бешамел. Бърках, в очакване да се сгъсти, но по едно време(след 6-7 мин бъркане) забелязах, че започва като идея да се пресича и го махнах от котлона. Как е редно да се приготви ? Ще ви бъда задължена за всяка подробност.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Вегетарианска лазаня
  • Лазаня със сос Бешамел
  • Лазаня със сирене

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Лазаня. Намери ли това, което търсиш? Прелисти останалите категории за Лазаня. Избрани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Лазаня в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.