Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вкусна лазаня с пилешко и пармезан

Вкусна лазаня с пилешко и пармезан

Вкусна лазаня с пилешко и пармезан
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Лазаня, кой каза лазаня?"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 10 бр.
  • прясно мляко - 900 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
  • пилешки бутчета - 1 кг
  • доматен сос - 300 г домашен с чушки
  • гауда - 100 г
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата до отделяне на месото от костта. Обезкостете ги, премахнете кожите и нарежете на малки късчета. Овкусете със сол и черен пипер.

Направете бешамеловия сос, като разтопите маслото в подходящ съд и прибавите брашното. При непрекъснато бъркане с помощта на телена бъркалка, добавете млякото. Бъркайте до сгъстяване на соса и отстранете от огъня. Овкусете с индийско орехче.

Намажете дъното на подходяща тава за печене с пласт бешамелов сос. Наредете ред от корите за лазаня. Разстелете пласт доматен сос и сложете отново кори.

Полейте с Бешамел, разстелете пилешкото месо, сложете отново кори и завършете с Бешамелов сос.

Изпечете в загрята фурна до златисто. Преди готовност, поръсете лазанята с настъргана гауда и пармезан.

Допечете до разтопяването им. Вкусната лазаня с пилешко и пармезан е неустоимо вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: