Тиквички по турски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497594k
Тиквички по турски1 / 2
21/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6
"Пълнени тиквички с ароматно агнешко месо и нежен млечен сос - и на вас ли ви се приядоха?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 300 - 400 г агнешка
  • зехтин - 50 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • магданоз
  • копър
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете почистените тиквички. Леко издълбайте вътрешността им и я накълцайте ситно.

Загрейте зехтина и запържете накълцания лук. Добавете и вътрешността на тиквички, след това и каймата. Бъркайте и запържете, докато течността се изпари, разбъркайте с доматеното пюре и овкусете с подправките.

Напълнете тиквичките и ги подредете в тава. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна, докато добият лек загар.

Разбийте киселото мляко с малко копър и пасирания чесън. Поднесете тиквичките с този сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: