Пиле по турски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле по турски1 / 3
02/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Това сочно пълнено пиле ще ви накара да се запалите по Турската кухня"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле с дреболиите
  • лук - 1 глава
  • олио - 40 мл
  • ориз - 100 г
  • сметана - 100 г
  • яйца - 1 жълтък
  • магданоз
  • масло
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката на пилето настържете лука и го запържете в олиото заедно с пилешките дреболии. Запържете ги за около 5 минути и добавете ориза, за да се запържи и той. Овкусете с черния пипер, малко вода и сол. Задушете ястието, докато всичко омекне и добавете към него нарязания магданоз.

Намажете цялото пиле с маслото от външната му страна и да го напълните с плънката. Сложете го в подходяща тава и го пъхнете да се изпече, като редовно го поливате с отделилия се в тавата сос.

Разбийте сметаната с жълтъка и намажете изпеченото вече пиле по турски с тази смес. Върнете във фурната да се запече за кратко, докато се образува апетитна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
44
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Atanaska Traykova
Atanaska Traykova
Невероятно вкусно!
26.05.2019 15:12