Нектар от праскови

26/08/2013
"Грехота е в сезона на прасковите да не приготвите няколко бутилки домашен нектар от праскови!"
Приготвяне45 мин.
Готвене10 мин.
Общо55 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 052
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • праскови - 4 кг
  • захар - 800 г - 1 кг
  • вода - 4 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте прасковите, почистете им костилките и ги смелете на пюре с мелачка, блендер, кухненски робот.

По желание може да прецедите плодовото пюре през сито, ако искате нектарът да е възможно най-фин.

Разбъркайте прасковената смес със захарта и водата, докато захарта напълно се разтопи.

Разпределете сока в почистени и сухи бутилки. Затворете ги плътно и ги стерилизирайте за 10 минути след завиране.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
прекрасен вкус и сме сигурни , че няма консерванти, домашно приготвеното е вкусно
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв