понеделник, 21 април

Рататуй

Публикувана от:
Видяно: 20 909 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Зеленчукови ястия
Рецепта за Рататуй
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 50 гр.
  • чушки - 2 зелена и червена по 1 бр.
  • зелен фасул - 150 гр.
  • подправки - вълшебен вкус 1 с. л.
  • домати - консервирани - 400 гр.
  • чесън - 2 скилидки

Приготвяне на Рататуй

Тиквичките, гъбите и патладжаните се нарязват на филийки и се посоляват. Оставят се да се отцедят за 30 минути. Кромида се нарязва на ситно, а морковите - на пръчици. Запържват се в малко зехтин до златист цвят.

Прибавят се нарязаните чушки, почистения и бланширан зелен фасул, гъбите и сместа се задушава още 6-8 минути.

Патладжаните и тиквичките се измиват и се подсушават. Прибавят се към сместа. Оставя се на огъня 6 минути и се подправя с 1 с.л. Вълшебен Вкус 10 зеленчука. Прибавят се наситненият чесън и консервираните домати.

Сместа се готви непокрита още 10 минути до почти пълното изчезване на течността. Рататуят се серива топъл.

4,125 от 8 Гласа

Отзиви (2)

  • 1
    0
    Отговор
    Daniela

    2013-08-21, Оценка 5 от 5 за Рататуй

    Ястието е перфектно-аз обичам постни ястия приготвени със тези зеленчуци и особено рататуИа.Само се чудя на някои хора дето правят забележки, а самите Те правят правописни грешки.Не разсеел , а разсеян.
  • 0
    1
    Отговор
    Прост, та дрънка

    2013-06-15, Оценка 2 от 5 за Рататуй

    Много добре, само дето манджата се нарича рататуИ, а не-рататуЙ. Може би автора се е разсеел, мислейки си за друго... Няма лошо, важното е да сме world!

Домашна и бърза рецепта за Рататуй. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите категории за Рататуй. Изпробвани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Рататуй в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.