Рататуй

от ЗараНовак
26/05/2009
"Рататуй - вълшебно вкусен френски гювеч, който непременно трябва да опитате!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 157
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Тиквичките, гъбите и патладжаните се нарязват на филийки и се посоляват. Оставят се да се отцедят за 30 минути. Кромида се нарязва на ситно, а морковите - на пръчици. Запържват се в малко зехтин до златист цвят.

Прибавят се нарязаните чушки, почистения и бланширан зелен фасул, гъбите и сместа се задушава още 6-8 минути.

Патладжаните и тиквичките се измиват и се подсушават. Прибавят се към сместа. Оставя се на огъня 6 минути и се подправя с 1 с.л. Вълшебен Вкус 10 зеленчука. Прибавят се наситненият чесън и консервираните домати.

Сместа се готви непокрита още 10 минути до почти пълното изчезване на течността. Рататуят се серива топъл.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 1
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Пешо
Пешо
04.02.2016 13:21
Едно време казвахме спагети, сега паста! Едно време казвахме гювеч, сега рататуи. Модерна работа!
3
0
Дани
Дани
03.05.2014 19:32
Много хубава рецепта, ще приготвя задължително този рататуи/й. Но ха да видим сега, кой ще уцели правилното изписване на станалата проблемна дума. Освен рататуИя. Един друг се поправяме и накрая пак грешно. Да, автора може и да е бил разсеян, но нито се е разсеЕл, нито се е разсеяН, а просто леко се е разсеял.
0
0
Daniela
Daniela
21.08.2013 20:53
Ястието е перфектно-аз обичам постни ястия приготвени със тези зеленчуци и особено рататуИа.Само се чудя на някои хора дето правят забележки, а самите Те правят правописни грешки.Не разсеел , а разсеян.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията