Лесна Торта Добуш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Лесна Торта Добуш1 / 2
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Тази прекрасна торта е радоста за душата през студените зимни вечери. Даже можете и сами да си я приготвите!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 150 гр.
  • масло - 50 гр.
  • захар - 150 гр.
  • за крема
  • пудра захар - 200 гр.
  • шоколад - 60 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 200 гр.
  • ванилена захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази разкошна торта разбиваме жълтъците на 6 яйца със захарта на светла лека пяна, прибавяме постепенно разбитите на твърд сняг белтъци и пресятото брашно.

Разделяме тестото на 6 топки за шестте блата. Разстиламе тестото върху намазаната с масло и поръсена с брашно тавичка, разстиламе на тънки блатове и печем. Пет от изстиналите блатове намазваме с крем и поставяме един върху друг.

Заливаме шестия кръг със златисто кафяв карамел, приготвен от стопяването на 150 гр. кристална захар в тиган, нарязваме с нож, намазан с масло, на желания брой парчета, поставяме върху приготвената торта, повдигаме всяко ъгълче и намазваме долната страна с вкусния крем за торта.

Приготвяне на крема

Бием 200 гр. от пудра захар, шоколада и пет яйца на водна баня до сгъстяване, отстраняваме крема и го оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме. Прибавяме на части изстиналата смес в 200 гр. разбито масло, добавяме ванилената захар и бием до получаване на лек крем.

Рецептата за Лесна торта Добуш е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
529
49
38
20
10
Дай твоята оценка: