Варена тиква с мляко

03/10/2013
Дани Моллова
отДани МолловаНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 662
  • Преглеждания за месеца979
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете на парчета. Оваляйте парчетата в брашно и ги пуснете в кипналото прясно мляко.

Добавете захарта и ванилията и варете на тих огън до омекване на тиквата и изпаряване на млякото.

Свалете от котлона, разсипете в отделни чинийки и оставете да се охлади. Поръсете с натрошени бисквити, орехови ядки и пудра захар или сметана и поднесете.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мария
Мария
14.03.2014 17:07
става уникално вкусно! Дори без брашното
0
0
Сл.
Сл.
02.03.2014 20:31
Не разбирам, защо трябва да овалвам тиквата в брашно, след като така или иначе ще се вари - бихте ли обяснили, моля? Без брашното не е ли по-полезно?
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв