Варена тиква с мляко

03/10/2013
Дани Моллова
отДани МолловаНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 912
  • Преглеждания за месеца528
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 700 г
  • прясно мляко - 500 г
  • захар 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • за поръсване
  • орехи - 50 г
  • бисквити - 50 г
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете на парчета. Оваляйте парчетата в брашно и ги пуснете в кипналото прясно мляко.

Добавете захарта и ванилията и варете на тих огън до омекване на тиквата и изпаряване на млякото.

Свалете от котлона, разсипете в отделни чинийки и оставете да се охлади. Поръсете с натрошени бисквити, орехови ядки и пудра захар или сметана и поднесете.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мария
Мария
14.03.2014 17:07
става уникално вкусно! Дори без брашното
0
0
Сл.
Сл.
02.03.2014 20:31
Не разбирам, защо трябва да овалвам тиквата в брашно, след като така или иначе ще се вари - бихте ли обяснили, моля? Без брашното не е ли по-полезно?
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!