Печена агнешка главичка

16/10/2013
Вяра Попова
отВяра ПоповаНовак
"Предварително се извиняваме на вегетарианците и веганите, но печената агнешка главичка е изключително вкусен деликатес, който от сърце ви препоръчваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 354
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте агнешката глава за 10 минути във вряща подсолена вода, като предварително сте отстранили очите и езика. Езика се сварява 30 минути, обелва се и се връща обратно в агнешката глава.

Останалите продукти се смесват и с тях се маринова агнешката главичка и се оставя на хладно за около 2 часа.

Прехвърлете маринованата глава в подходяща тавичка и печете около 90-110 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

Поднесете ястието върху канапе от пресен магданоз и с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!