Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печена агнешка плешка с хрупкава коричка

Печена агнешка плешка с хрупкава коричка

Печена агнешка плешка с хрупкава коричка
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"При печенето на агнешка плешка най-важни са последните 15-ина минути, защото именно тогава се получава тази неустоима хрупкава коричка, която всички обожаваме"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка
  • червен пипер - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката плешка се измива, подсушава и след това се овкусява със сол. Брашното, червения пипер и олиото се смесват и се разбъркват добре.

Трябва да се получи гъста кащица. С нея се обтрива цялата агнешка плешка. Подправя се с черен пипер. Налива се бира в тавата за печене.

Покрива се плътно с фолио и се пече отначало на 220 градуса около трийсет минути, после температурата се намалява на 170 градуса.

Пече се още около два часа. Малко преди готовност фолиото се маха и месото се допича още петнайсет минути или до като получи златист загар.

Лесно и вкусно печено агнешко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: