Карфиол с шунка и кашкавал на фурна

18/10/2013
от ДениНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 031
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол – 1 глава
  • шунка – 150 г, нарязана ситно
  • кашкавал – 100 г настърган
  • масло – 80 г
  • галета – 2 с.л.
  • сметана – 2 ч.ч.
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете розичките карфиол за кратко в подсолена вода. След като се отцеди, го разстелете в подходяща тава, леко намазнена. Отгоре разпределете шунката и кашкавала.

Загрейте маслото в тиган и запържете галетата. Сипете сместа върху карфиола в тавата и отгоре полейте с разбитата сметана. Запечете в умерена фурна до златистокафяво.

Поднесете по желание с картофено пюре или панирани чушки.
подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар