Торта с домашен крем, банан и шоколад

20/11/2013
Ваняот ВаняНовак
"Домът на онези, които посрещат гостите си с домашно приготвена торта, винаги ще бъде пълен с верни приятели и веселие "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 533
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията. Пресейте брашното и добавете към него бакпулвера. Сипете го към яйцата с непрекъснато бъркане до получаване на хомогенна смес.

Разделете готовото тесто на две за два блата. Изсипете в намазнена тава, покрита с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете за около 7-8 мин. Блатовете са тънки и бързо стават.

Домашен крем
Разбийте яйцата със захарта, ванилията, 250 мл. от прясното мляко и брашното. Оставете настрани. В тенджера сипете останалото мляко и когато заври, сипете на тънка струя яйчната смес, като непрекъснато бъркате с дървена лъжица.

Нарежете бананите на кръгчета. В подходящ поднос сложете единия блат и с помощта на нож направете разрези по него около 1 см. Поставете в тях кръгчетата банан така, че да се скрият в блата. Намажете с половината течен шоколад и покрийте с домашен крем.

Повторете и с втория блат, като намажете и страните на тортата с него. Поръсете с шоколадови пръчици или настърган шоколад и охладете за няколко часа в хладилник, за да поеме тортата от аромата на банан, шоколада и крема.

Изисква се бързина за приготвянето на тортата, защото домашният крем бързо хваща коричка и не може да се разнесе равномерно.

Да ви е сладко!
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

DeeDee
DeeDee
14.08.2015 21:04
Супер е!
0
0
Паола Анатолиева Николова
Паола Анатолиева Николова
21.01.2014 18:30
много е хубава на вкус!!!!!!
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв