Печено пуешко с тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
Печено пуешко с тиква1 / 2
27/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 2 кг
  • тиква - 1.2 кг
  • лук - 1 големи глави
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 60 - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете порционираното пуешко в тенджера под налягане с достатъчно подсолена вода, зърна черен пипер за около 90 минути.

След това отцедете месото и прецедете 1 ч.ч. от бульона. Останалия може да ползвате за супа.

Запържете в част от олиото нарязаните лук и моркови, а по желание добавете и 2-3 скилидки чесън. Поръсете с червен пипер, сол, черен пипер и разредете внимателно със затопленото прясно мляко и бульона.

Тиквата се почиства и нарязва на по-големички парчета, подрежда се заедно с пуешкото в тава и се залива с запържената смес.

Пече се в умерено загряна фурна, докато течността се поизпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: