Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Каши»Каша по овчарски

Каша по овчарски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Каша по овчарски1 / 2
30/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 200 г.
  • овче мляко - 1 л. прясно
  • масло - 100 г. овче
  • овче сирене - 250 г.
  • вода - 4 ч.ч.
  • люти чушки - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате млякото и водата, посолявате и завирате на огъня. Постепенно прибавяте брашното, като непрекъснато разбърквате с дървена лъжица. Кашата се вари до необходимата гъстота.

Десетина минути преди да свалите от огъня, прибавете ситно натрошеното овче сирене, маслото и предварително нарязаните люти чушлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: