Лозови сарми с леща

02/12/2013
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 294
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате лещата за 3-4 часа в гореща подсолена вода. Отцеждате я и я смесвате с ориза, нарязания на дребно лук, олиото, подправките, доматите и настърганите картофи (1 картоф оставяте цял) и посолявате.

С плънката и лозовите листа свивате сармички. Нареждате ги в тенджера, дъното, на която сте покрили с нарязания на кръгчета картоф. Покривате отгоре с лозови листа и затискате с чиния. Прибавяте толкова вода, че да достигне до ръба на чинията.

Варите сармите на тих огън.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар