Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Риба плакия с вино

Риба плакия с вино

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Риба плакия с вино1 / 3
06/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вземете любимата си риба и пригответе това вкусно ястие с бяло вино и ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг скумрия, шаран, сом
  • лук - 4 глави
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • олио - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - 12 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • мащерка
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената риба се нарязва на порции и се натрива със сол и черен пипер. След това се овалва в брашно и се подрежда в предварително намазнена тавичка. Отгоре се покрива с едро нарязания лук, който предварително сме задушили в малко мазнина.

Добавят се морковите и целината нарязани на кубчета. Добавяме 1 настърган домат и подправяме с дафинови листа, черен пипер, чесън и мащерка.

Наливаме виното, добавяме 1 ч.ч. гореща вода. Нарязваме втория домат и лимона на филии и покриваме рибата. Заливаме с останалото олио и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: