Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тиквена пита

Тиквена пита

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Тиквена пита1 / 2
02/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиква - 250 г
  • брашно - 500 г
  • мая - 20 г прясна
  • орехи - 100 г
  • захар - 3 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • стафиди - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • За крема:
  • масло - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 70 г
  • За поръсване:
  • пудра захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се сварява в 500 мл вода с 2 ч.л. захар. След това я пасирайте. Намачкайте маята с 1/2 ч.л. захар до получаването на кашичка. Пресейте брашното заедно с индийското орехче и канелата. Посолете и разбъркайте.

Пригответе крема. За целта разбийте кравето масло със захарта до получаването на крем. Прибавете яйцето и разбъркайте за кратко.

Добавете крема към сухите съставки и прибавете маята. Към брашното добавете тиквата. Замесете меко тесто към което се прибавят стафидите и смлените орехови ядки.

Оставете тестото да втаса за 60 минути. След това го прехвърлете в кръгла силиконова форма. Оставете го да втасва още 30-тина минути. Питата се пече загрята на 180 градуса фурна. В самия край поръсете с пудрата захар и канелата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
30
21
10
Дай твоята оценка: