Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Тиквена пита с шоколад

Тиквена пита с шоколад

Тиквена пита с шоколад
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Наричат тази пита още Сбогом, диета, но ние нямаме никаква представа защо"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сварена тиква - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л
  • течен шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, но първо активираме маята.

Поставяме всички съставки заедно със сварената тиква. Готовото тесто разделяме на 4 топки.

Разточваме кори.

Мажем първата с течния шоколад. Върху нея поставяме втората и така докрай. Режем на 16 парчета.

Хващаме две парчета и усукваме веднъж в противоположни посоки.

Оставяме да втаса и поставяме във фурната да се пече.

Печем питката на 160 градуса за около 30-35 минути.

Тиквената пита с шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: