Селска чорба от праз

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Селска чорба от праз1 / 2
07/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6
"Стоплете се с една селска чорбичка от праз"

Необходими Продукти

  • праз - 2 - 3 стъка
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • зелев сок - 1 ч.ч. (сок от кисело зеле)
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и нарязваме на дребно праза. Задушаваме го с олиото и 1/3 к.ч. вода за 5-7 минути. Заливаме с 1 1/2 л. гореща вода и го варим до омекване.

Размиваме брашното в зелевия сок и го прибавяме към чорбата с разбъркване. Посоляваме, поръсваме с джоджен и след няколко минути я сваляме от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: