Начин на приготвяне
Телешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва, докато промени цвета си.
Добавя се една нарязана глава лук. Налива се една водна голяма чаша топла вода и се затваря с капак. Посолява се.
Така се задушава около 20 мин, след което се добавя още вода и се оставя да поври месото.
Когато месото е полуготово, се прибавя нарязаният зелен боб и нарязаните на кубчета картофи. Ако има нужда, се долива с вода.
Оставя се под похлупак до готовност на месото и зеленчуците.
Пет-десет минути преди да е готова телешката супа, се добавя фидето. След което се дърпа от котлона, поръсва се с девесил и се оставя около десеттина минути да изстине.
През това време се прави застройката, като яйцето се разбива с киселото мляко в дълбока купа. Към него се прибавят два-три черпака супа и се бърка енергично.
Всичко се изсипва в тенджерата при останалата селска телешка чорба и се разбърква.