Супа от червена леща

10/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 747
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтапя в голяма тенджера на умерено силен огън. Лукът се запържва за 8-10 мин. Добавя се червената леща, зеленчуковият бульон и доматеното пюре.

Овкусява се със солта. Вари се около 25-30 мин или докато лещата се свари.

Отстранява се от огъня и се пасира, докато се получи гладка смес. Поръсва се с магданоза и с крутоните.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гюляй Тахирова
Аз лично добавям и чесънче.Една глава за 1,5л супа.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв