Пиле плакия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле плакия1 / 2
11/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Пиле плакия в кулинарията е като малка черна рокля в модата - неостаряваща класика"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 150 гр.
  • масло - 1 ч. л
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • домати - 1 - 2 броя
  • магданоз - 1 с. л
  • дафинов лист - 1/2 лист
  • лимони - 1 - 2 резенчета
  • сол
  • бяло вино - 1 с. л
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето пиле добре се измива, залива се с гореща вода, ако искате можете да си го посолите. Оставя се да ври на тих огън, докато месото поомекне.

След това се слагат последователно според твърдостта им зеленчуците - най напред почистените, измитите и нарязаните на ивички целина и моркови. После лукът, чесънът, дафиновият лист и черният пипер.

Към почти готовото месо се прибавят маслото и обелените, нарязани на едро домати и лимоновия сок. Ври още малко на тих огън, като накрая се поръсва с магданоза и отгоре се поставят резенчета лимон.

Може и да се запече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
40
34
20
10
Дай твоята оценка: