Тахан халва

10/12/2013
Dimana
отDimanaНовак
"Ах, тази апетитна тахан халва, как ли да си приготвим вкъщи от нея?"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 034
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте меда и добавете вътре натрошените и предварително леко запечени на сух тиган ядки.

Снемете от котлона и след като леко се охлади, добавете ванилията и объркайте със слънчогледовия тахан до хомогенност. Слънчогледовия тахан може да приготвите, като смелите белени слънчогледови семки.

Застелете продълговата форма с прозрачно фолио, краищата на което трябва да провиснат извън формата, и леко го намазнете с няколко капки олио.

Сипете сместа и я загладете, като притиснете. Покрийте с краищата фолио и сложете в хладилник за 1 денонощие най-добре.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Чичо
Чичо
13.12.2013 22:16
Това няма нищо общо с тахан халва, въпреки че съдържа тахан! Вижте в магазин за хранителни стоки как изглежда тахан халвата, тя съдържа и чувен, ако на някой му е ясно за какво става въпрос. Това прилича на нуга халва. Бялата халва също съдържа чувен или отвара от чувен. Въздържам се да коментирам повече, ще обидя много хора ако продължа.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!