Милфьой с ягоди

Милфьой с ягоди
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Минутки за класика - поканете този разкошен десерт и във вашата кухня"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 275 г
  • пудра захар
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем оле - на доктор Йоткер
  • ягоди - 200 г пресни
  • мента - листа за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху работния плот се слага хартия за печене и се поръсва равномерно пудра захар. Отгоре се разстила бутертестото и леко се разточва.

Тестото също се поръсва се с пудра захар, правят се дупки с вилица и след това се нарязва на еднакви правоъгълници.

Хартията заедно с нарязаните правоъгълници се прехвърля в тава за печене.

Правоъгълниците се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна по възможност с вентилатор до като се зачервят леко.

В подходящ съд се се разбиват прясното мляко и сухата смес за крем.

Взема се вече изстинала изпечена платка от бутертесто, намазва се с крем.

Отгоре върху крема се подреждат ягоди нарязани на филийки. Отгоре втора платка, крем, ягоди, трета платка.

Най-отгоре десертът милфьой се поръсва с пудра захар и се украсява с ягоди и листенца мента.

Страхотният Милфьой с ягоди се поднася охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: