Начин на приготвяне
Върху работния плот се слага хартия за печене и се поръсва равномерно пудра захар. Отгоре се разстила бутертестото и леко се разточва.
Тестото също се поръсва се с пудра захар, правят се дупки с вилица и след това се нарязва на еднакви правоъгълници.
Хартията заедно с нарязаните правоъгълници се прехвърля в тава за печене.
Правоъгълниците се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна по възможност с вентилатор до като се зачервят леко.
В подходящ съд се се разбиват прясното мляко и сухата смес за крем.
Взема се вече изстинала изпечена платка от бутертесто, намазва се с крем.
Отгоре върху крема се подреждат ягоди нарязани на филийки. Отгоре втора платка, крем, ягоди, трета платка.
Най-отгоре десертът милфьой се поръсва с пудра захар и се украсява с ягоди и листенца мента.
Страхотният Милфьой с ягоди се поднася охладен.