Телешка шкембе чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Телешка шкембе чорба1 / 3
21/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Старите майстори знаят, че най-вкусната шкембе чорба е с крехко телешко шкембе. Затова ви подготвихме тази шкембе чорба по класическа рецепта"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 бр.
  • олио
  • червен пипер
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чесън
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре шкембето, обилно със студена вода, след което го киснем 1 - 2 часа в подсолена вода, изплакваме, попарваме с кипяща вода и остъргваме веднага от двете страни, измиваме го наново и слагаме да се вари в подсолена вода, когато омекне добре, изваждаме го, нарязваме го на парчета.

Бульонът продължава да ври на силен огън 15 - 20 мин., като му се добавя малко мазнина, червен пипер и чаша прясно мляко, шкембето се връща в тенджерата и се дърпа от огъня.

Шкембе чорбата се сервира с приготвен отделно счукан чесън с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
515
46
36
21
10
Дай твоята оценка: