Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Телешка шкембе чорба с масло и моркови

Телешка шкембе чорба с масло и моркови

Телешка шкембе чорба с масло и моркови
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Наричаме го Шкембе за добро зрение"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г шкембе, сварено
  • бульон - 2 ч.ч. телешки, от кости
  • масло - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 2 - 3 с.л. препечено
  • яйца - 2 бр.
  • оцет
  • чесън
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте телешкия бульон и прибавете нарязаното шкембе. Добавете още 2 ч.ч. вода. Варете на тих огън около 10 мин.

Направете запръжка, като разтопите маслото и прибавите ситно нарязания морков.

Когато морковът омекне, добавете брашното и разбъркайте. Отстранете съда от котлона и сложете 3-4 с.л. от бульона.

Разбъркайте и изсипете в тенджерата с шкембето. Направете застройката, като разбиете яйцата и прибавите киселото мляко.

Сипвайте на тънка струя, на по-ниска температура, за да не се пресече застройката.

Поднесете с чесън, оцет и люта чушка.

Шкембе чорбата с моркови е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: